fbpx

הפרעות קשב וריכוז

הפרעת קשב וריכוז (ADD, ADHD) – אבחון הגורמים וטיפול

  • קשה לך להתרכז בלימודים או בעבודה?
  • אתה או הילד שלך חייבים לקחת ריטלין?
  • אם כן, גלה איך ניתן לחדד ולשפר יכולות קשב וריכוז באופן טבעי לחלוטין.

איך נטורופתיה יכולה לעזור לך לטפל בבעיות קשב וריכוז?

נתון סטטיסטי – בין 7% ל-10% מהילדים בישראל לוקים בהפרעות קשב וריכוז, כ-90% מהם ימשיכו לסבול מההפרעה גם בגיל הבגרות.
לא תמיד הפרעות קשב וריכוז תופענה בגיל הילדות. מסיבות שונות, שחשוב לאתרן, תחל ירידה ביכולות הקשב ואף בזכרון באמצע החיים.

הגורמים לבעיות קשב וריכוז אצל ילדים ומבוגרים הם:

  1. הפרעות נוירולוגיות ועודף/חוסר במוליכים עצביים
  2. תזונה לקויה
  3. המצאות של קנדידה או טפילים במעיים
  4. הצטברות מתכות כבדות

התהליך לזיהוי גורם הבעיה בקליניקה:

את גורם הבעיה נאתר תוך 8 דקות באמצעות מכשיר גלובל דיאגנוסטיקס. לאחר איתור הגורם אבנה איתך תפריט תזונתי שגם יתאים לאורח החיים שלך או של ילדך, ונשלב תוספי תזונה וצמחי מרפא בהתאם לממצאים שעלו בבדיקה. כל אלו יעזרו לחזור לאיזון וכך יכולות הקשב והריכוז תשתפרנה ללא תופעות לוואי. רוב המטופלים מדווחים על הקלה בתוך מספר שבועות עד חודש מתחילת התהליך.

כאן תוכל לקרוא בהרחבה על הגורמים לבעיות קשב וריכוז:

  1. הפרעות נוירולוגיות (עצביות) – תבואנה לידי ביטוי בסנכרון לקוי של עיבוד שמיעתי וראייתי, שמקשה על מעקב אחר הנעשה סביב, גורם להסחות דעת, קושי של המוח לקלוט מידע ולזכור אותו; או בתפקוד לקוי של איזורים מסויימים במוח האחראים על קליטה ועיבוד של מידע או על עיכוב וויסות של גירויים מהסביבה.
  2. טפילים או קנדידה – אומנם נמצאים במעי אצל כמעט כולם ברמה כזו או אחרת, אך כאשר מופר האיזון בינם לבין החיידקים הטובים, הם עלולים לפגוע ברירית המעי ולגרום מצד אחד למעי דליף, כלומר מצב שבו מתאפשרת חדירה של רעלנים ושאריות מזון לא מעוכלות מהמעי אל זרם הדם, מה שמעורר תגובה חיסונית של הגוף, ומצד שני הטפילים והקנדידה מפרישים בעצמם רעלנים אשר גורמים לעלייה בציטוקינים (מתווכי חיסון) ממערכת העיכול אל איזורים שונים במוח.
  3. תזונה לקויה – אכילה מרובה של מזונות מסוימים, כגון, סוכר או מוצרי חיטה עלולים גם כן לפגוע בפעילות נוירולוגית תקינה. הסיבה לכך היא שעודף סוכר נוטה להתחמצן ברקמות המוח וליצור תגובה דלקתית ואילו מוצרי חיטה מגרים את רירית המעי ויוצרים לעתים מעי דליף או דלקת כרונית בריריות המעיים.
    תזונה לקוייה עלולה גם להביא לחוסרים ברכיבי תזונה שונים, מה שיכול להתבטא בירידה בתפקוד מערכת העצבים. יש לזהות את החוסר, ולהביא לשיפור באמצעות תזונה ותוספים.
  1. הצטברות מתכות כבדות – מחקרים רבים הציגו קשר חזק מאוד מאוד בין אגירת מתכות רעילות בגוף, בעיקר עופרת, אך גם כספית, נחושת, קדמיום ומנגן, לבין בעיות למידה, הפרעות קשב ואף התנהגות אלימה.

יש לשקול הרעלת מתכות בכל מקרה של הפרעות קשב וריכוז או שינוי מהיר בהתנהגות. מכשיר האבחון "גלובל דיאגנוסטיקס" (קישור) מסוגל לאבחן את רמת המתכות הרעילות שהגוף אגר ולעתים אף את סוג המתכת. ניתן לבדוק ביעילות את סוג המתכות שנצברו גם באמצעות בדיקת שיער במעבדות פרטיות.

טיפול טבעי בשורש הבעיה:

לרוב ניתן לטפל בבעיות קשב וריכוז אצל ילדים וגם אצל מבוגרים ע"י שינוי תזונתי, תוספי תזונה ואף צמחי מרפא.

הצלחת הטיפול תלויה רבות בזיהוי גורם הבעיה ובנטרולו, באם זה מתכות רעילות, תזונה לקויה, זיהום פטרייתי או טפילי או הפרעה עצבית.

השאירו פרטים ואחזור אליכם עוד היום

    נגישות
    Open chat
    Hello
    Can we help you?