סוכרת מבוגרים סוג 2
סוכרת סוג 2, בעבר נקראה גם סוכרת מבוגרים מכיוון שרק מבוגרים היו לוקים בה. בעקבות אורח החיים המודרני והמזון התעשייתי,
הפכה הסוכרת לבעיה גם של הצעירים, אפילו של ילדים. גוף האדם אינו רגיל לצריכה של פחמימות רבות כל כך ביום ובמיוחד של פחמימות מזוקקות ופשוטות.
משחר ההיסטוריה, סוכר כצורתו היום לא היה זמין לאדם. מתוק היה רק בפירות, בדבש ובקנה הסוכר.
רק לפני כאלף שנה החלו להפיק סוכר מקנה הסוכר וגם אז זה היה כל כך יקר שרק העשירים יכלו לטעום ממנו.
היום כמעט לכל מוצר צריכה מעובד מוסיפים סוכר. הוא מתחבא לנו במוצרים בלי שנצפה לכך: רטבים כמו קטשופ ומיונז, סלטים קנויים כמו חומוס וחצילים,
אפילו בשניצלים הקפואים. ובנוסף לזה אנו צורכים לחם, פסטות, שמים סוכר בקפה ושותים מיצים ומשקאות ממותקים. הגוף שלנו מותקף בסוכר!
גם אם אתם לא צורכים סוכר פשוט או משקאות ממותקים, כאשר אתם אוכלים פחמימה מורכבת כמו לחם או פסטה, מופרש בגופינו אנזים עמילאז המפרק את הפחמימה המורכבת לגלוקוז,
סוכר פשוט הנספג בדם. קצב הספיגה בדם, כלומר האינדקס הגליקמי , תלוי בכמות הסיבים התזונתיים ובכמות השומן שמגיעים למעי עם הפחמימה.
ברגע שסוכר נכנס אל הדם, מופרש הורמון האינסולין האחראי לכניסת הסוכר אל התאים בגוף. סוכר עודף, יהפוך לשומן לעת מחסור.
עם הזמן, כאשר צריכת הפחמימות היא גבוהה לאורך זמן, עלול הלבלב "להתעייף" ולהפריש פחות אינסולין ממה שצריך,
או שהקולטנים לאינסולין על גבי קרום התא כבר לא יזהו את האינסולין (כמו מפתח שחוק שכבר לא מתאים לחור המנעול). זוהי למעשה תנגודת אינסולין.
לשמחתנו מצב זה הוא הפיך. ניתן לשקם את תאי הלבלב וניתן לשפר את הרגישות לאינסולין.
מדוע עד היום לא כל כך הצלחתם?
הגישה הקלינית עדיין סוברת שדגנים מלאים מומלצים לחולי סוכרת בגלל כמות הסיבים הרבה והאינדקס הגליקמי הנמוך.
אך האמת היא שלמרות תכונות אלו, עדיין מדובר בכמות פחמימה גבוהה מאוד שמקשה על הלבלב ועל הקולטנים להחלים.
ההמלצה לאכול כל שעתיים שלוש גם היא בעייתית, מכיוון שכך כמות הסוכר נשארת מתונה אך קבועה בדם, מה שלא מאפשר מנוחה ללבלב.
אז מה עושים?
להתאמת תזונה וטיפול טבעי מתאים השאר פרטים..